A Caffé La Messicana Piacenza 1957-ben született, amikor egy új coffe shop nyílt a városban 60 km-re Milánótól. Ebben a kávéházban volt egy raktár és egy kisebb pörkölő. Tíz éven belül a Caffé La Messicana az elsőszámú pörkölt kávé gyártóvá vált Piacenzaban, ellátva a legtöbb bárt és éttermet a régióban. A következő években a cég tovább növekedett Piacenza szomszédos tartományaiban, így például Milánóban, Lodiban, Cremonaban, Pármában, valamint Paviában, és aromája meghódította a legszigorúbb kritikusokat is. A 90-es évek közepétől az üzlet tovább fejlődött a Caffé La Messicana márka exportálásával Európába, Kanadába, Észak-Afrikába, valamint Ázsiába.
2015 júniusában a Caffé La Messicana Piacenza a milánói központú Assietta Magántőke Befektetési Alap tulajdonába került, mely közepes méretű cégek megvételére és fejlesztésére specializálódott. A kiváló minőségű kávétradíció és az immár megnövekedett előállítási kapacitás által mostantól egy új korszak veszi kezdetét.

La Messicana: amikor az innováció találkozik a tradícióval

 

caffe la messicana azienda torrefazione

 

A MINŐSÉG

Az előállítás minden egyes fázisa folyamatos és speciális ellenőrzésen megy keresztül azért, hogy a Caffé La Messicana termék színvonala biztosítva legyen. Magasan képzett személyzetünk minden nap értékelési, osztályozási és ellenőrzési folyamatokat hajt végre. Különböző típusú pörkölési módszerekkel dolgozunk a zöld kávébab fizikai tulajdonságaitól és érzékszerveinkre gyakorolt hatásától függően.

A Caffé La Messicana legnagyobb erőssége a különböző típusú kávébabok pörkölésében rejlik, ami elősegíti, hogy minden egyes kávészem teljes mértékben szabadon engedje aromáit, mely folyamatot képzett kóstolók ellenőriznek és ezáltal garantálják a termék minőségét.

 

caffe la messicana chicco